Het pluktuin seizoen is weer geopend: 5 tips!

Je ziet het steeds meer: pluktuinen! Een groot veld vol prachtige bloemen. Van groot tot klein en in alle kleuren van de regenboog. Je krijgt een schaar en een mandje en je mag zelf op pad. Tijd om jouw ideale veldboeket samenstellen. Wij nemen je mee in de wereld van de pluktuin en geven onze tips!

Goede voorbereiding is het halve werk

Je pluktuin ervaring begint eigenlijk al thuis, want waar ga je jouw veldboeket in zetten? Wordt het een grote, hoge vaas, een lagere of misschien wel meerdere kleine vazen. Wanneer je dit helder hebt kun je gerichter gaan plukken in de pluktuin. Dus denk daar van te voren zeker over na.

Kies voor lang plezier

We snappen dat als je in de pluktuin staat de ontpopte bloemen het meeste aandacht trekken. Ze zijn al mooi van kleur en zien er prachtig uit. Ons advies: kies voor de bloem die nét uit zijn knop komt, deze komt bij jou thuis uit en dan heb je er langer plezier van!

Vermijd de heetste dagen

Het is natuurlijk heerlijk om op een zomerse dag te struinen door de pluktuin, maar zorg dat je niet op een al te hete dag gaat (of op het heetst van de dag). Dit is voor jezelf niet prettig, maar ook voor de bloemen niet. Ze zullen de hitte, na het afknippen, niet snel overleven.

A little bit of water goes a long way

We gaan er even vanuit dat je niet naast de pluktuin woont. Het is dan handig als je een emmer meeneemt om de bloemen op de terugweg in te vervoeren. Vul de emmer met een beetje water, zet je verse veldboeket erin en je kunt veilig naar huis!

Tijd om te schikken!

We schreven onlangs al een artikel met tips om jouw bloemen te schikken, maar hierbij nog wat punten van aandacht. Zorg dat je de onderste bladeren van de stelen verwijderd. Deze gaan niet alleen stinken, maar verkorten ook de levensduur van de bloemen. Bij het afsnijden van de stelen doe je dit bij voorkeur met een mesje. Wanneer je dit met een schaar doet kan het zijn dat enkele stelen dichtgeknepen worden. Ververs het water na enkele dagen en doe er een klein drupje chloor tegen het schimmelen. Voila, je bent weer klaar om te genieten van je prachtige boeket.

Deel jouw pluktuin ervaring met ons! Tag ons op Instagram.