Alles over het verplaatsen van jouw kamerplant

Je gaat verhuizen, verbouwen of je hebt gewoon zin in een frisse wind door je interieur. En ja, je planten moeten er dan ook aan geloven. Voordat je je groene vrienden gaat verplaatsen is het goed om rekening te houden met een aantal zaken. Wij nemen ze met je door!

Zeg maar dag tegen dode bladeren

Als je je plant dan toch gaat verplaatsen of verhuizen, haal dan allereerst de dode bladeren eraf. Dit kun je doen door eens goed te schudden met je plant of ze eraf te snijden met een schoon en ontvet (!) mesje.

Een frisse douche (of doek)

Een belangrijke tip is om je plant pas te verhuizen wanneer je helemaal klaar bent met verbouwen of herinrichten. Planten kunnen namelijk niet goed tegen stof. Hierdoor vangt hij minder zonlicht. Ga je een plant verplaatsen? Dan is dit het ideale moment om hem een frisse start te geven. Zet je kamerplant dan even onder de douche of tuinsproeier. Hij krijgt hier een flinke opfrisser van en heeft direct een goede start op zijn nieuwe plekje.

Acclimatiseren kun je leren

Wanneer je je plant een andere plek geeft is het logisch dat hij even moet acclimatiseren. Wij moeten ook altijd even wennen aan een nieuwe plek. Reken zeker op een maand om je plant te laten wennen aan zijn nieuwe habitat. Ga dus niet na drie dagen alweer beginnen met je plant verplaatsen, dan raakt hij volledig in de stress.

Gezonde aarde voor het harde werk

Het verplaatsen van een kamerplant kost veel energie. Nee niet voor jou, maar voor je plant natuurlijk! Zorg er daarom voor dat je je kamerplant in deze periode wat extra organische plantenvoeding geeft. Een kamerplant moet namelijk hard werken om te wennen aan zijn nieuwe plek. Wat je niet moet doen is hem ook nog extra water geven. Onnodig en alleen maar meer kans op het niet slagen van de verhuizing.

Dus wij zeggen: move that plant!