Veelgestelde vragen

 • Hoe vaak moet ik mijn plant voeden?

  Onze organische plantenvoeding voed je plant ongeveer 6 tot 12 maanden. Dit is geheel afhankelijk van de grootte van je plant en wat deze nodig heeft. Grote planten hebben meer voeding nodig, op deze manier verbruikt de plant het tablet sneller en zal hij om de 6-8 maanden nieuwe tabletten nodig hebben. Daarnaast raden we je altijd aan medium- tot grote planten tussen maart en september bij te voeden met een vloeibare voeding. Dit is de periode dat een plant de meeste energie verbruikt om te groeien, dan verdient hij natuurlijk wel wat extra verzorging! Nooit een voedingsmoment vergeten én de groei van jouw groene vrienden bijhouden? Meld jouw plant dan aan in de plant tracker op onze website. Dan mailen we jou met een voedingsupdate!

 • Schimmels, bacteriën en humuszuren: is dat wel goed voor mijn plant?

  Juist wel! In een gezonde bodem leven goede schimmels, bacteriën en wortels gemoedelijk samen. De schimmels en bacteriën helpen de wortels zoveel mogelijk voedingsstoffen uit de bodem op te slurpen en zorgen ervoor dat de plant groeit, bloeit en bestand is tegen ziektes, vervuiling en te droge of juist te natte voeten. De wortels belonen de schimmels en bacteriën in ruil voor hun inzet met suikers, hun lievelingssnack. Et voilà: een plant die glundert van geluk! Lees hier meer over het behoud van een gezond bodemleven.

 • Wat is het verschil met kunstmest?

  De naam zegt het al: kunstmest is kunstmatige plantenvoeding. De productie van dit chemische produceert niet alleen bakken CO2 uitstoot, het is daarnaast ook erg zout, iets dat de natuurlijke balans en het bodemleven van planten verstoort. Kunstmest laat je plant zo snel groeien dat de wortels niet de tijd krijgen goed te ontwikkelen. Dit maakt je plant zwak en vatbaar voor ziektes en plagen.


  De Soil Sups bestaan uit volledig natuurlijke en organische ingrediënten. Goed voor plant én planeet!

 • Welke ingrediënten zitten er in de Soil Sup?

  De tabletten bevatten stikstof, fosfor, kalium, sulfor, ijzer, bodemverbeterende bacteriën, organische meststoffen, humuszuren en inerte bestanddelen. De precieze hoeveelheid van deze stoffen vind je op de productpagina.

 • Zijn de Soil Sups veganistisch?

  Het grootste deel van de ingrediënten is plantaardig maar een klein deel is afkomstig van dierlijke meststoffen uit restafval. Hiervoor is gekozen om de benodigde hoeveelheid stikstof in een dergelijk klein tablet te krijgen. Dierlijke stikstof is vele malen langer plant-beschikbaar. Hierdoor kan één tabletje al tot een heel jaar lang stikstof afgeven aan je plant.

 • Waarom kan ik alleen nog maar de “mini’s” bestellen?

  Onze Soil Sups zijn verkrijgbaar in één formaat (voorheen waren dit er twee). We hebben hiervoor gekozen omdat dit formaat beter te doseren is. Je kunt er meerdere in één pot doen wanneer nodig. Op deze manier kan de voeding beter verspreid worden en wordt deze sneller door de wortels opgenomen dan voorheen.

 • Hoe gebruik ik de Soil Sup?

  Stap 1: Haal de Soil Sup uit het zakje en graaf met je groene vingers een gaatje in de aarde;

  Stap 2: Duw de Soil Sup zo’n 5cm onder de aarde naast de wortels van je plant;

  Stap 3: verwen de plant met een flinke plens water;

  Stap 4: voeg jouw plant toe aan de plant tracker en mis nooit een voedingsmoment.

  Je kunt ook het filmpje op de productpagina bekijken

 • Zijn de Soil Sups geschikt voor alle (kamer)planten?

  Jazeker, onze supplementen kunnen bij iedere plant gebruikt worden die in de aarde staan. Dit kan binnen én buiten. Soil Sups zijn ook te gebruiken in de volle grond maar houdt er dan rekening mee dat je een hogere dosering zult moeten gebruiken omdat de voedingsstoffen zich verspreiden door de aarde. Hoe meer aarde of potgrond, hoe meer Soil Sups je nodig hebt.

 • Hoeveel Soil Sups heb ik nodig voor mijn planten?

  Daar hebben we een handig overzicht voor gemaakt. Op deze manier kun je precies zien hoeveel supplementen je nodig hebt voor jouw planten.

  Kleine planten zitten vaak in een klein potje en bevatten dus minder potgrond. Hier heb je vaak minder tabletten voor nodig omdat deze planten minder voeding verbruiken. Voor medium- tot grote planten raden we aan om 2x per jaar het benodigde aantal Soil Sups toe te voegen zodat je plant altijd een voorraadje heeft om gebruik van te maken. In tegenstelling tot kunstmest is het met organische voeding haast niet mogelijk om te overvoeden, de plant beslist namelijk zelf wanneer hij de voedingsstoffen opneemt.

  Tip: Op Wylder World vind je plant care guides waarin we voor verschillende plantensoorten aanbevelingen doen over hoeveel en vaak je Soil Sups nodig hebt!

 • Kan ik mijn Soil Sup ook verkruimelen en aan mijn plant toevoegen?

  Nee, dit raden we zeker af. Door de Soil Sup te verkruimelen zal de werking van de tablet mogelijk te snel gaan omdat de voedingsstoffen tegelijk in de grond komen. De Soil Sups bestaan uit verschillende laagjes die samen zijn geperst en, wanneer ze in contact komen met vocht of water, langzaam loslaten. Zo krijgt jouw plant precies de voeding die hij nodig heeft, wanneer hij die nodig heeft.

 • Zit er een verschil in gebruik in de zomer of winter?

  De Soil Sups voeden je plant ongeveer 6-12 maanden, dit hangt af van de grootte van jouw plant. Wij raden je altijd aan om je plant tussen maart en september bij te voeden met bijvoorbeeld een vloeibare plantenvoeding. In deze periode werkt jouw plant enorm hard om te groeien en verbruikt hij dus ook meer energie. Een beetje extra verwennerij kan dan dus geen kwaad.

  Je kunt de Soil Sups op ieder gewenst moment toevoegen aan je plant. De natuur is zo slim dat je plant zelf zal bepalen wanneer hij aanspraak maakt op de voedingstoffen in de bodem. Met de Soil Sups heeft hij alles om gezond te groeien!

 • Kan ik de Soil Sup ook in de winter gebruiken?

  Ja, de Soil Sup werkt een heel jaar. Het maakt niet uit of je het in de zomer of in de winter gebruikt, de plant neemt alleen de voedingsstoffen op die hij nodig heeft.

 • Hoelang kan ik de supplementen bewaren?

  Koel en droog bewaard zijn ze ongeveer twee jaar houdbaar, maar een échte plantenliefhebber haalt dat natuurlijk nooit!

 • Hebben jullie naast tabletten ook vloeibare plantenvoeding?

  Op dit moment bieden we dit nog niet aan, maar dat kan nooit lang duren!

  Stay tuned ;-)

 • Waar vind ik de Wylder plant tracker?

  De plant tracker vind je op onze website. Klik op de button op de homepage of op het hand-icoontje rechtsboven in de hoek.

 • Ik heb moeilijkheden met mijn plant track account. Kunnen jullie me helpen?

  Natuurlijk helpen we je graag verder.

  Het stappenplan van de plant tracker is als volgt:

  1. Ga naar de plant tracker op onze website;

  2. Voeg je planten toe en creëer je eigen digitale urban jungle;

  3. Volg de groei van je plant en leer wat iedere soort nodig heeft qua verzorging;

  4. Vink aan of je meldingen wil ontvangen. Zo ja, dan sturen wij je updates over de groei van je plant en houden we je up to date over wanneer het volgende voedingsmoment nadert;

  5. Deel before and after foto's van je plant zijn transformatie op social media

  Heeft dit niet geholpen of zoek je andere ondersteuning, stuur dan een mailtje naar hello@wearewylder.com met jouw vraag of vragen en we helpen je graag verder!

 • Ik wil de producten van Wylder graag cadeau doen. Kan dat?

  Natuurlijk kan dat, super leuk! Je kunt dan een ander afleveradres invullen bij je bestelling. Dan leveren we de bestelling gewoon bij diegene af. Wil je onze producten in een goodiebag of personeelspakket stoppen? Stuur dan even een mail naar hello@wearewylder.com (mailto:hello@wearewylder.com).

 • Wat is de verwachte levertijd?

  Wij streven ernaar om jouw bestelling binnen 3-4 werkdagen bij je thuis bezorgd te hebben. Mocht je problemen ervaren met de levering van jouw bestelling kun je altijd mailen naar hello@wearewylder.com.

 • Hoe voeg ik een kortingscode toe aan mijn bestelling?

  Good for you dat je een kortingscode te pakken hebt. Je kunt deze code verzilveren in de eerste stap van het bestelproces. Je aankoopbedrag wordt dan meteen aangepast in de checkout.

 • Kan ik een order plaatsen buiten Nederland?

  Ja dat kan zeker, we verzenden ook naar andere landen in Europa. Er gelden dan wel andere verzendkosten. Deze worden in de eerste stap in het bestelproces berekend.

 • Kan ik mijn bestelling traceren?

  Dat kan zeker, al onze bestellingen worden verzonden met een Track & Trace code. Zodra jouw bestelling wordt verzonden word je op de hoogte gehouden van de levering.

 • Ik wil mijn order annuleren of wijzigen. Kan dat?

  Wanneer je bestelling geplaatst is kan deze niet meer geannuleerd of gewijzigd worden. Ben je gegevens vergeten in te vullen of heb je iets verkeerd doorgegeven? Dan kun je altijd mailen naar hello@wearewylder.com en dan lossen we het samen op.

 • Kan ik mijn product retourneren?

  Je product retourneren is niet mogelijk. Het is natuurlijk veel leuker om een ander plant gekkie blij te maken met onze producten! Ben je van mening dat jouw bestelling iets mankeert? Dan kun je natuurlijk altijd even mailen naar hello@wearewylder.com en helpen we je graag verder.

 • In welke winkels zijn jullie producten te koop?

  De producten van Wylder vind je bij partners door heel Nederland en België. Op onze website bieden we een handig overzicht met al onze verkooppunten om te zien of er een winkel bij jou in de buurt zit.