Bloemschikken: 3 tips voor het mooiste boeket

Bloemschikken klinkt makkelijk: je zet je verse bloemen in een vaas, water erbij en klaar is kees. Niet dus, dat kan beter! Wij geven je tips hoe je je bloemen op de mooiste manier kunt schikken om er zo nog meer en langer van te genieten.

1. Zorg voor een schone vaas

Een verse bos bloemen gekocht? Leuk, maar laten we bij het begin beginnen: zorg voor een schone vaas. Je gaat de stelen straks schuin afsnijden en je wilt natuurlijk niet dat er dan meteen bacteriën in de verse bloemen komen. Dus even soppen en goed uitspoelen, water erin en een klein druppeltje chloor (tegen het schimmelen van de stelen): nu kun je nog langer genieten van jouw mooie bos.

2. Soort zoekt soort

Start daarna met het categoriseren van de bloemen. Lange stelen, middellang en kort bij elkaar. Let daarnaast ook op de structuur van de stelen: zachte stelen bij elkaar en harde stelen bij elkaar.

3. Tijd om te schikken!

Bouw een geraamte

Begin met het schikken van de middellange en sterke stelen. Met deze stelen bouw je een geraamte voor je mooie bos. De zachte stelen hebben hier straks steun aan. Zet de takken in een kruis in de vaas. Draai de vaas dan een halve slag en doe dit opnieuw. Dit doe je net zolang totdat je middellange stelen allemaal in de vaas staan.

Toevoegen van eyecatchers

Neem daarna de zachte takken en stop deze in het geraamte. Afhankelijk van je smaak kun je ervoor zorgen dat de zachte stelen tegen de middellange aanleunen of ze juist aan de zijkant steken om ze om de vaas te laten hangen. Tevreden? Steek dan de lange stevige takken ertussen. Dit worden de échte eyecatchers van jouw verse bos!

Popping colours!

Kijk hierbij ook naar kleur en zorg dat deze goed verdeeld is over de boeket. Je kunt er ook voor kiezen om alle middellange en korte stelen in één kleurtint te schikken en de lange stelen in fellere kleuren. Zo zorg je voor nog meer popping colours in je boeket!

Drie praktische tips om aan de slag te gaan met jouw nieuwe boeket. Bloemschikken kan vanaf nu iedereen. Een heerlijk Wylder-momentje! Vergeet je boeket niet met ons te delen op Instagram.