Alles over de verzorging van jouw Epipremnum

Deze plant heeft een lastige naam maar de hartvormige bonte bladeren maken dat helemaal goed. Doorgaans wordt deze plant ook wel 'drakenklimop' genoemd. Ze komen in de natuur voor in tropische bossen in Zuidoost-Azië waar ze tegen bomen aan klimmen. In je huiskamer kun je je plant ook tegen een stam aan laten klimmen, of lekker laten hangen vanaf een hoge kast.

Verzorging

Licht

Epipremnum’s houden van veel licht maar kunnen ook in halfschaduw staan, zet je plant in ieder geval niet in direct zonlicht. Epipremnum’s zijn bontgekleurd, dus als de bladeren egaal donkergroen zijn heeft je plant meer licht nodig. Als de bladeren bruin worden krijgen ze juist teveel licht, zet dan je plant meer in de schaduw.

Lucht

Epipremnum’s houden van een warme en vochtige omgeving, maar doen het ook prima bij een gemiddelde luchtvochtigheid. Laat hem alleen liever niet in de tocht staan.

Water

Geef je plant eens per week een plens water en houdt de grond continu licht vochtig. Besproei ook regelmatig de bladeren om hem optimaal te laten shinen.

Voeding

De Epipremnum is gelukkig geen draak als het op voeding aankomt. Hij houdt wel van wat extra liefde maar heeft niet veel nodig. In de lente en zomer kun je je plant om de week wat organische vloeibare plantenvoeding geven, maar veel heeft de drakenklimop niet nodig. Als je Soil Sups gebruikt, kun je die 2x per jaar in de grond van je plant stoppen. Vaak zitten deze planten in niet al te grote potten waardoor 1 of 2 tabletten voldoende zou moeten zijn. Zo heeft hij altijd een voorraadje aan voedingsstoffen waarvan hij zelf de benodigde hoeveelheid kan opnemen. Handig!

Snoeien

Deze plant hoef je niet te snoeien. Als je hem toch wat wil inkorten kun je dit doen op de gewenste plekken. Met de afgeknipte stengels kun je stekken. Ook zal je plant voller worden en meer energie hebben voor nieuwe bladeren als je hem af en toe een knipbeurt geeft.

Verpotten

Je kunt je plant eens in de twee jaar verpotten naar een wat grotere pot zodat hij weer genoeg ruimte heeft om door te groeien. Verpot je plant bij voorkeur in de lente zodat de wortels genoeg energie hebben om zich te herstellen.

Stekken

Epipremnum’s kun je stekken met een stengel van 10 cm waaraan een luchtwortel zit. Verwijder de onderste bladeren van de stengel en laat de bovenste paar bladeren zitten. Zet vervolgens de stengel in water en wacht tot er wortels uit de stengel groeien. Daarna kun je het stekje in potgrond zetten.

Giftig

Deze plant kan licht giftig zijn voor mensen en dieren. Neem bij inname voor de zekerheid contact op met de (dieren)arts.